1500 Boslanders vieren feest tijdens de Week van het Bos in Bosland!

16/10/2022

Tijdens de Week van het Bos, van 9 tot 16 oktober 2022, kon je de natuur in je buurt ontdekken. In de Heuvelse Heide in Lommel stonden de Bosland Big Five extra in de kijker tijdens het slotevent van de Week van het Bos. Met tal van activiteiten verbonden aan wolf, oehoe, vos, ree en everzwijn was er voor ieder wat wils.

Op ontdekking met de Big Five

Tijdens het slotevent van de Week van het Bos in de Heuvelse Heide, een kleine verborgen heideparel nabij Lommel - Kolonie kon je met het hele gezin ontdekken wat het bos allemaal te bieden heeft. Met de avonturenkaart van de Bosland Big Five kwam je langs tal van kinderworkshops en -activiteiten. Zo hielp je de vos mee om een burcht te bouwen of maakte je een eigen kroon zoals de oehoe. Je kon er testen of je zo behendig was als de wolf, wroeten als een everzwijn of rusten zoals een ree…. Er was een wandeltocht van 2,9 km en voor de meer ervaren stappers een wandelroute van 7 of 9 km. Je kon zelfs op pad met de boswachter voor een nog langere tocht.

Burgemeester van Lommel, Bob Nijs: “Het doet deugd om te zien dat de Week van het Bos zoveel kinderen naar de Heuvelse Heide heeft gebracht. Zo leren ze ook de natuur in hun omgeving kennen. En blijft Bosland zijn naam van grootste avonturenbos trouw … want kinderen zijn hier de baas.”

Op ontdekking in de natuur om de hoek!

Met de Week van het Bos campagne liet het Agentschap voor Natuur en Bos opnieuw duizenden kinderen spelenderwijs het bos ontdekken. Buiten spelen en ravotten is niet alleen keileuk, maar ook leerrijk en gezond. Het thema van deze editie was: ‘Ga op ontdekking in de natuur om de hoek’. Heel wat scholen gingen aan de slag met de kant-en-klare educatieve pakketten en gezinnen trokken erop uit met ZWAM FM, namen deel aan één van de activiteiten of ontdekten één van de vele speelzones.

“Met de Week van het Bos wilden we zoveel mogelijk kinderen naar buiten krijgen om te genieten en spelenderwijs te leren over en in onze prachtige natuur. Ik ben verheugd dat er opnieuw heel wat kinderen en gezinnen aan de slag zijn gegaan met de keileuke opdrachten en uitdagingen en ben blij dat Bosland naar jaarlijkse traditie een mooi programma ontwikkelde in het kader van deze bossigste week van het jaar. De start voor hopelijk heel wat liefde voor bos en natuur,” aldus Zuhal Demir, Vlaams minister van Natuur.

Foto's

Je kan de foto's via dit fotoalbum bekijken.