Nieuws

  • Wat als we met de natuur konden communiceren? Dankzij Nationaal Park Bosland en VITO is dit nu realiteit. Baanbrekende technologie zorgt ervoor dat de natuur via een AI-avatar genaamd ‘Bosland’ kan communiceren. Deze avatar is getraind op data uit ecosystemen, fungeert als pleitbezorger en vertaalt de toestand van de natuur in menselijke taal.

    Lees meer
  • Ferdi Geerts stroomt over van de rijke historie die het Noord-Limburgse landschap te bieden heeft. Zijn passie? Da’s archeologie; hét domein waarin hij gedurende zijn carrière vooraanstaande opgravingen en onderzoeken geleid heeft. Vandaag vertoeft Ferdi nog steeds het allerliefst in het Archeohuis “De Kolonie”; een boeiende erfgoedinstelling waar hij ons met trots enkele uitermate intrigerende artefacten voorstelt.

    Lees meer
  • In de Kiefhoekstraat in het Pijnven in Hechtel-Eksel bestaat sinds 2020 ‘De Outdoorschool’. Wij brachten een bezoekje bij Brecht en Zoë. Na corona zijn mensen meer op zoek naar de natuur...

    Lees meer
  • Met Kringstores, Horeca, Groen- en Klussendienst, Was- en Strijkdienst en logistieke ondersteuning in de Zorg op maat is het aanbod grenzeloos. De Biehal biedt niet enkel jobs, maar geeft ook begeleiding en een waardig toekomstperspectief aan meer dan 250 mensen die weinig slaagkansen ervaren op de reguliere arbeidsmarkt. Directeur Dave Walbers gunt ons een blik achter de schermen.

    Lees meer
  • Natuurpunt verricht immens waardevol werk in het conserveren van de natuur én het verhogen van de kwaliteit ervan. Vandaag is Natuurpunt volwaardig partner van Nationaal Park Bosland en krijgt het een prominente rol in de organisatie ervan. Dat er sinds het label van Nationaal Park méér gewicht wordt gegeven aan de natuur, is een belangrijke herschikking van de prioriteitenkaarten waaraan ook Eddy Conjaerts en Luc Winters graag hun diepgewortelde kennis en ervaring lenen.

    Lees meer