Nieuws

 • De Nationaal Park Bosland gemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, en Pelt stelden op vrijdag 23 februari 2024 hun nieuw toeristisch inspiratiemagazine voor. Onder de noemer ‘Park vol Troeven’ wordt het kersverse Nationaal Park onder de loep genomen.

  Lees meer
 • Het grootste eendaagse trailevenement van de Benelux krijgt een vervolg in 2024. Na een jaartje pauze neemt de organisatie de draad weer op en zal er in het weekend van 23 & 24 augustus een 6e editie van deze epische tocht plaatsvinden. BoslandTrail werd voor het eerst georganiseerd in 2018 met meteen 1400 deelnemers. Sindsdien groeide het evenement tot een bijzondere tocht die elke avonturier graag op z’n conto schrijft.

  Lees meer
 • Op Center Parcs De Vossemeren werd vandaag aan het grote publiek de nieuwe Nationaal Park Bosland belevingshut ‘Cabana 2.0’ voorgesteld. Bezoekers krijgen in de Market Dome een attractief overzicht van het belevingsaanbod van het nieuwe Nationaal Park. De partners rekenen er op dat op deze manier heel wat extra mensen de weidse natuur van het Nationaal Park zullen bezoeken en beleven.

  Lees meer
 • Een eeuwenoude vorm van grasbevloeiing, zoals die vandaag nog op grote schaal plaatsvindt in de Grote Watering in Lommel, is door Unesco erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. De erkenning voor het Lommelse ‘witteren’ is het resultaat van acht jaar werk door een internationale groep.

  Lees meer
 • Tijdens het 'Platform Fauna en Flora' op 29 november 2023 in De Geer in Hechtel-Eksel verzamelden gisteren maar liefst 85 aanwezigen voor een netwerkmoment rond de Boslandse fauna en flora! Er kwamen verschillende sprekers aan bod die spraken over heel wat uiteenlopende topics. De organisatie blikt terug op een geslaagde avond.

  Lees meer