Locatie
In de buurt
Wandelen
Extra

Spelen in het groen

 • Je energie nog niet kwijt na het wandelen in deze prachtige natuur? Leef je dan uit in een heus speellandschap diep verscholen in het bos. Evenwichtsbalken, een klimmuurtje in de uitkijktoren en als je geluk hebt wat water. Een ideale omgeving om volledig op te gaan in een spontaan avontuur!

  Lees meer
 • Wanneer je in Kattenbos de wandelroutes volgt, zal je pijltjes tegenkomen die je aanmoedigen om van het pad af te dwalen op zoek naar een wandelroute rond het thema Vlinders. Het loont absoluut de moeite om dit te doen!

  Lees meer
 • Het speelbos in de Sahara in Lommel is een natuurlijke speeltuin van jewelste, met unieke ontwerpen van land-art kunstenaar Will Beckers. Deze maakte uit natuurlijke materialen hutten, een tunnel, een stepping-stone pad met afgekapte boomstammen, een ringwerpspel en een speelveld voor balsporten.

  Lees meer
 • Het Pijnven in Hechtel-Eksel is dé plek bij uitstek voor wie maar niet genoeg krijgt van het bos. Het speelbos is de ideale plek om je talenten als kampenbouwer aan te scherpen. Bovendien zijn er 4 speelweiden waar kleine bosontdekkers zich mogen uitleven. Lekker tikkertje spelen of tegen een bal schoppen is nergens zo leuk als hier!

  Lees meer
 • Kinderen die graag in het zand graven, moeten beslist naar het landduinencomplex In den Brand in Hechtel-Eksel. Hier vind je de grootste natuurlijke zandbak van Vlaanderen. Kinderen kunnen hier unieke houten reuzeninsecten beklimmen, zandgebakjes maken en de meest fantastische zandkastelen optrekken.

  Lees meer
 • Krijgen je kinderen maar niet genoeg van het bos? Spelen ze liever in de natuur dan in een indoorspeeltuin? Dan zijn de speelbossen van Bosland, zoals dat aan de Winner in Pelt, een droomlocatie. De bossen aan het Hopper jeugdverblijf zijn een groot speelbos waar kleine bosontdekkers ongebreideld kunnen ravotten. Kampen bouwen, in bomen klimmen, met takken slepen: het mag hier allemaal.

  Lees meer
 • Een speelbos in de meest natuurlijke zin van het woord: hier reikt het bos zelf alle speelpret aan! Van takken om kampen te bouwen, waterplassen, bomen om in te klimmen, een wiebelbrug over een beek tot bladeren om je in te wentelen.

  Lees meer
 • Boslandgemeente Hechtel-Eksel is één van de 4 pilootgemeenten van het project Spelen en ravotten in Limburgs groen, kortweg het speelweefselproject. Door het inrichten van een netwerk van groene speelplekken krijgen kinderen opnieuw de kans op dagelijks, speels contact met de natuur. Zo wordt ook het Boslandgevoel doorgetrokken naar de dorpskernen.

  Lees meer