Startlocatie
Met de kinderen
Afstand
Extra

Wandelen

 • Kom naar het Pijnven om een echte, al dan niet stevige, boswandeling te maken! Maar liefst 2.000 ha bos wachten je op. Voor kinderen zijn er vier speelweiden in een reusachtig speelbos. Ook de Vlindervallei en het kunstwerk ‘De Boom in’ van Will Beckers maken dit gebied meer dan de moeite waard. De Bosbewonersroute is een speelse wandeling waar kinderen meer over zichzelf en de bosbewoners leren. Of wat dacht je van The Treehouse?

  Lees meer
 • De grote zandvlakte van de Lommelse Sahara lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling hier tot een unieke ervaring. In dit wandelgebied vind je toffe speelelementen, de land-art kunstwerken van Will Beckers in het speelbos en de befaamde uitkijktoren terug!

  Lees meer
 • Het wandelgebied Hoksent-Molhem is een uniek natuurgebied in de vallei van de Dommel, waar je naar hartenlust kan genieten van een quasi onbewoond stukje groen waar rust en stilte heerst. De 6 lussen - met verschillende afstanden tussen 3 en 12km - vormen de basis voor de verkenning van de omgeving van Dommel en Bolliserbeek.

  Lees meer
 • Het wandelgebied Grote Hof - Hobos neemt je mee op reis door het prachtige landschap waarin de historische gebouwen De Grote Hof en Het Hobos gelegen zijn. Hoewel ze op een boogscheut van elkaar liggen hebben ze elk hun eigen, aparte geschiedenis. In dit wandelgebied vind je tevens de Mooiste boom van Vlaanderen van 2015 en een kindvriendelijke geocache terug! Een reis terug in de tijd!

  Lees meer
 • Kom spelen in de grootste zandbak van Vlaanderen! De wandelroutes in deze gigantische landduinengebied nemen je mee door een afwisselend landschap van hoge duinen, loofbossen en naaldbossen. De duinen in Hechtel zijn enig in hun soort in Vlaanderen en zelfs binnen Europa zeldzaam. Ook de bossen rondom, waar je vooral berk en eik vindt, zijn de moeite waard.

  Lees meer
 • Kattenbos is een adembenemende natuurparel met een rijke historie. Een restant hiervan is de Leyssensmolen: een korenmolen uit 1797. Doe ook de kijkwandeling: een boeiende en speelse ontdekkingstocht langs tien bijzondere landschapsspots. Geniet van de heidepracht vanuit een origineel perspectief of lig languit te luisteren naar het kraken van dennenbossen... Kattenbos neemt je 14.000 jaar mee terug in de tijd!

  Lees meer
 • Met maar liefst 3 kindvriendelijke wandelingen is Resterheide, op de grens tussen Hechtel-Eksel en Peer, de ideale plek om met het hele gezin op ontdekking te gaan. Je komt er speelse en leerrijke elementen en een avontuurlijk hindernissenparcours tegen. Het Lieveheersbeestjespad is geschikt voor buggy's en rolstoelen! Aanrader voor de allerkleinsten!

  Lees meer
 • In het wandelgebied Dommelvallei - Heesakkerpark kronkelt de schilderachtige Dommel en ontdek je molens in een afwisselend landschap. Als je geluk hebt, zie je in het voorjaar misschien wel het zeldzame groentje (dagvlinder) of in de zomer de kleine ijsvogelvlinder. Trek zeker ook wat tijd uit voor een bezoek aan de molens en het molenmuseum of bewonder kunstwerken onderweg! Kan je het goed verscholen speellandschap vinden?

  Lees meer
 • De wandelroutes door Holven lopen door droge naaldbossen op voormalige stuifduinen. Natte en droge heide wisselen hier af met ruigten, broekbossen en moerassen! Er zijn ook percelen met geurende gagel en heide die wordt begraasd door een kleine kudde schapen. Met meer dan 17 libellensoorten en zo’n 45 verschillende vogels die hier broeden, mag ’t Plat zich een natuurgebied van grote waarde noemen!

  Lees meer
 • De Blauwe Kei dankt haar naam aan een grote blauwe leisteen uit de ijstijden. Het gebied bestaat in feite uit drie unieke natuurgebieden met elk hun eigen karakter. Hooilanden, loofbossen, heide, vennen, ondiepe vijvers en moerassen wisselen elkaar af in dit verrassend stukje natuur op de grens tussen Lommel en Mol. Je vindt hier bosdreven, landduinen en uitgestrekte vlakten.

  Lees meer
 • Dit stukje natuur op de grens tussen België en Nederland is zeker een bezoekje waard omwille van haar zeldzame, kostbare fauna en flora. Het 2km lange Vloeiweidenpad werd uitgestippeld door Natuurpunt Noord-Limburg en leidt langs de mooiste plekjes van dit unieke natuurgebied. Bekijk onze agenda!

  Lees meer
 • De Heuvelse Heide is een kleine, verborgen heideparel met waterplas nabij de lokale gemeenschap Lommel-Kolonie. Deze waterplas is het resultaat van een vroegere zandontginning. Wie van geschiedenis houdt, moet beslist zijn licht opsteken in museum De Kolonie dat in de buurt ligt. Ook het natuurgebied De Watering ligt vlakbij!

  Lees meer
 • Een grensoverschrijdend natuurgebied met voornamelijk heide, bos, landduinen, beekdalen, vennen, vijvers en Galloway-runderen!

  Lees meer
 • Een bosrijk gebied in een beekvallei met uitzonderlijke vlindersoorten zoals de kleine ijsvogelvlinder en bruine eikenpage.

  Lees meer
 • Open landschappen, stille landwegels, een kronkelende beek en een kanaal met platanendreef en rietzomen.

  Lees meer
 • In Bosland zijn de voorbije jaren 5 speciale hondenlosloopzones aangelegd: speciaal afgebakende zones waar je hond volledig vrij kan ronddartelen, onder toezicht van zijn/haar baasje natuurlijk! Op alle andere plaatsen in onze natuurgebieden moet de hond wél aan de leiband en op de paden blijven.

  Lees meer
 • Ontdek het Bosland wandelnetwerk! Dit wandelnetwerk strekt zich uit over de 4 Boslandgemeenten en verbindt de bekende wandelgebieden met nieuw te ontdekken plekjes in Bosland. Meer dan 70% van de routes loopt over rustige zandwegen! Stel zelf je wandelroute samen of kies voor een suggestielus. Dankzij het wandelnetwerk geniet je gegarandeerd van het prachtige landschap!

  Lees meer
 • In het grootste kindvriendelijke bos van Vlaanderen mogen kinderen naar hartelust ravotten in de speelbossen of op zoek gaan naar de bosbewoners op een van de vele wandellussen. In een recent (2017) vernieuwde wandelbox worden alle wandelkaarten van Bosland gebundeld. Je ontdekt de mooiste plekjes van Lommel, Hechtel-Eksel en Pelt! Een echte must-have!

  Lees meer
 • Te gast bij onze Gastheren Center Parcs De Vossemeren of Center Parcs Erperheide? Ga dan op stap met een prikwandelstok in de Lommelse Sahara of de Peerse Abeekvallei!

  Lees meer