Pijnven

Dé ultieme bosbeleving in het hart van Bosland

Kom naar het Pijnven om een echte, al dan niet stevige, boswandeling te maken! Maar liefst 2.000 ha bos wachten je op. Voor kinderen zijn er vier speelweiden in een reusachtig speelbos. Ook de Vlindervallei en het kunstwerk De Boom in van Will Beckers maken dit gebied meer dan de moeite waard. De Bosbewonersroute is een speelse wandeling waar kinderen meer over zichzelf en de bosbewoners leren. Kom eindeloos door het bos dwalen!

Het kloppend hart van Bosland staat garant voor wandel-, fiets-, ruiter- en mountainbikeplezier. Voor de allerkleinsten zijn er tal van unieke belevingen te vinden!

Als je het startpaaltje van de wandelingen een stukje voorbij wandelt, kom je aan je linkerkant twee grote open plekken tegen die gescheiden zijn door een klein stukje bos. Hier kan je zalig uitrusten na je wandeling. Krijgen je kinderen er maar niet genoeg van? Dan kunnen ze hun hart ophalen op de speelelementen, voor heel wat klim en klauter pret. Ook de speelbossen rondom de open plekken zijn een bron van plezier!

Een digitale wandeling gidst je langs de meest markante plaatsen en bezienswaardigheden van de oranje wandeling. Deze interactieve wandeling is 6,4 km lang en duurt ongeveer 1u40 min. De wandeling leid je onder meer langs de houten dieren van de Bosbewonersroute en langs The Treehouse. Bos, graslanden en heide wisselen elkaar af. Of wat dacht je van Fietsen door de Bomen? Download hier de volledige wandeling.

Wandelroutes

Tip! Fietsen door de Bomen

Fietsen door de Bomen in het Pijnven in Hechtel-Eksel is een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland. Met deze innovatieve fietsbeleving leggen we een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk: dit is dan ook Limburgs' grootste toeristische troef!

Tip! Disc Golf

Disc Golf is een sport die iedereen kan spelen. Het principe van Disc Golf is hetzelfde als bij het traditionele gof, maar in plaats van ballen en clubs gebruik je plastic schijven. Bij Disc Golf bestaat het doel uit een 'DisCatcher'. De disc moet in de onderste mand worden geworpen. De speler die het parcours in het minste aantal worpen voltooit is de winnaar.

Praktisch: Je kan de Disc Golf set gratis uitlenen bij onze Gastheer Eetcafé De Lage Kempen, gelegen tegenover de parking van het Pijnven!

Tip! Op bezoek in De Lage Kempen

De startplaats van het Pijnven ligt vlakbij het vakantiecentrum De Lage Kempen: een camping met 70 plaatsen en 30 chalets! In het seizoen is het openluchtzwembad en de mini-golf erg in trek! Men verhuurt daarnaast fietsen en heeft in de zomermaanden een animatieprogramma voor alle leeftijden!

Beheerder

Het Agentschap voor Natuur en Bos is beheerder van dit wandelgebied.