Startlocatie

Paardrijden & mennen

 • Verken Bosland in stap, draf of galop. Maak je keuze uit een van de prachtige, onverharde routes die geschikt zijn voor ruiters en menners. Langs de route liggen ruitercafés voor een korte pauze. De routes in Bosland maken deel uit van het ruiterroutenetwerk en sluiten aan op paden in de rest van de provincie en over de grens in Nederland.

  Lees meer
 • Het Pijnven in Hechtel-Eksel is de ideale plek om vanop de rug van je viervoeter van de rust te genieten. De bijna uitsluitend onverharde paden leiden door eindeloze bosdreven. De verschillende lussen zijn makkelijk combineerbaar en sluiten bovendien aan op het provinciaal netwerk.

  Lees meer
 • De natuur van Lommel is even uitgestrekt als divers, en dat merk je ook wanneer jij en je ros deze lokale routes uittesten. Heide, zand, (naald)bossen en schitterende waterplassen: Lommel heeft je heel wat te bieden.

  Lees meer
 • Boslandgemeente Pelt heeft de ruiter heel wat te bieden: weidse landschappen, rustige wegen en onverharde bosdreven. Je kan hier het Limburgse ruiternetwerk volgen, wat je onder andere langs De Winner en de prachtige natuur van het mysterieuze domein het Hobos brengt.

  Lees meer
 • Voor ruiters en menners is Limburg een prachtig kader om hun hobby te beoefenen. Onze provincie is een echte voortrekker op het vlak van hippisch toerisme. Die rol willen we behouden. Daarom heeft het Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) onderzocht welke elementen een nieuwe kwaliteitsimpuls kunnen geven aan het ruiter- en mennetwerk.

  Lees meer