Ruiternetwerk Limburg

Kom ruiteren of mennen in Bosland! We raden mensen die de streek niet goed kennen om gebruik te maken van het uitgebreide Limburgse ruiter- en menroutenetwerk. Je kan hiermee makkelijk zelf je route uitstippelen, of je nu een korte of langere tocht wil maken. Op en langs de route vind je paardvriendelijke horecazaken en logies waar niet enkel jij, maar ook je viervoeter, in de watten wordt gelegd. De routes in Bosland sluiten aan op die van de rest van Limburg en de paden in Nederland. Zo heb je honderden kilometers ruiterpaden tot je beschikking.

Met meer dan 650 km bewegwijzerde ruiter- en menpaden is Belgisch Limburg een paradijs voor ruiters en menners. Paarse heide, schaduwrijke bossen, grote open vlaktes...voor ieder wat wils. En de routes bieden zelfs meer! Uitdagende doorwaadplaatsen en een hindernissenparcours zorgen net voor dat tikkeltje meer avontuur.

Kan je niet wachten om op pad te gaan met je paard? Dan is de gratis ruiterkaart een niet te missen item. De kaart geeft je een duidelijk overzicht van het volledige knooppuntennetwerk waardoor je gemakkelijk je route van knooppunt naar knooppunt uitstippelt. En wil je even pauzeren onderweg: ook rustplekken en paardvriendelijke cafés staan op de kaart vermeld.

Waar kan ik de gratis ruiterkaart verkrijgen?

  • In alle paardvriendelijke logies en cafés in Limburg
  • In de toeristische infokantoren in Bosland
  • Bekijk de kaart online