Kattenbos

Geen katten, wel een verborgen heideparel in het bos

Het gebied Kattenbosserheide is niet enkel een natuurparel met adembenemende heidelandschappen, maar draagt ook een rijke historie met zich mee. Een prachtige restant hiervan is de Leyssensmolen, een korenmolen uit 1797.

Een aanrader is ook de kijkwandeling: een boeiende en speelse ontdekkingstocht langs tien bijzondere landschapsspots of kijkpunten die langs de bewegwijzerde paden liggen. Geniet van de heidepracht vanuit een origineel perspectief. Lig languit te luisteren naar het kraken en ruisen van de dennenbossen. Of wandel tussen muren van zand en kijk hoe reeën uit een waterpoel drinken. In Kattenbos ga je 14.000 jaar terug in de tijd!

Wandelroutes

  • Groen: 2,2 km (rolstoelvriendelijk, Vlinderwandeling)
  • Oranje: 7,7 km (kijkwandeling)
  • Rood: 9,4 km
  • Startplaats en parking: Zandstraat 40, 3920 Lommel (100 m voorbij de molen), langs de weg Leopoldsburg-Lommel
  • Openbaar vervoer: Lijn 58 Lommel-Beringen of Belbus 711 Lommel Oost, 712 Lommel Zuid (enkel op reservatie: 011/850 300). Ook het treinstation van Lommel is niet veraf.
  • Wandelkaart: € 2,5 via de toeristische infokantoren of bestel via de webshop van RLLK

Tip: Met de buggy of rolstoel door Kattenbos

De groene route is volledig aangepast aan rolstoelgebruikers en neemt je mee langs het sterrenplekje van Regionaal Landschap Lage Kempen. De andere paden zijn bij droog weer goed berijdbaar voor stevige kinderbuggy's.

Beheerder

Het Agentschap voor Natuur en Bos is beheerder van dit wandelgebied.