Goldfox Boslandsoundtrack steekt hart onder de riem voor iedereen tijdens tweede lockdown

13/11/2020

Bekijk de Boslandsoundtrack

Luister de Boslandsoundtrack

Op zaterdagavond 14 november kunnen geïnteresseerden op verschillende sociale mediakanalen terecht voor een bijzondere samenwerking. Kristof Claes, de bekende Belgische muziekgoeroe en diskjockey, zendt die dag in samenwerking met Bosland een soundtrack uit, geïnspireerd door de Boslandse natuur. Ingeblikt in een prachtige herfstsetting in het Pijnven in Hechtel-Eksel.

Het resultaat is om vingers en duimen mee af te likken, zowel muzikaal als visueel. Een plezier voor je zintuigen!

Geïnspireerd door de Boslandse natuur

De huidige coronacrisis zorgt gelukkig voor heel wat creativiteit. Getuige daarvan de samenwerking die de Boslandpartners aangingen met Boslander DJ Goldfox. Deze Boslandsoundtrack steekt een hart onder de riem voor iedereen die het moeilijk heeft tijdens deze tweede lockdown. En roept tegelijkertijd iedereen op om buiten te komen - om te genieten van de prachtige Boslandse natuur.

Dat kan via een wandeling of bosbad in één van de 12 natuurgebieden in Lommel, Hechtel-Eksel, Peer of Pelt. Of via een fietstrip op het Limburgse fietsroutenetwerk in Bosland.

Wanneer het bos roept

Mocht het nog niet opgevallen zijn: de natuur toont zich dezer dagen van haar mooiste kant. Een echte opsteker in deze donkere periode. Want de natuur beleven zorgt voor rust in je hoofd, hernieuwde energie... ideaal om even je zinnen te verzetten dus. Zeker wanneer we de donkere winterperiode nog moeten aanvatten.

Gelukkig is die natuur in Bosland voor iedereen toegankelijk en vlakbij. Vooral voor jongeren is het mentale welzijn momenteel een aandachtspunt. Door een Bekende Vlaming te betrekken hopen de Boslandpartners dan ook op deze doelgroep impact te maken.

Bosland in vogelperspectief

Maar opgelet: verwacht je niet aan een typische electro of house DJ-set deze keer. Maar een moody en melanchonische mix van nummers. Allemaal geïnspireerd, opgenomen in, of met field recordings van Bosland zelf. Enkele nummers zijn zelfs letterlijk in de Boslandse natuur opgenomen!

Je hoort Belgische, Limburgse en artiesten uit de Boslandgemeenten. Sommige nummers werden exclusief opgenomen voor deze soundtrack. De openingstrack is een lockdown theme van de Genkse artiest Far Out Radio Systems, opgenomen en uitgebracht in april tijdens de eerste lockdown. In de set zitten ook nummers van jonge wolven uit elke Boslandgemeente. Zo hoor je bijvoorbeeld Bolt Ruin, Audri en Six Hands uit Hechtel-Eksel, Universe uit Pelt en Forest Mountain uit Lommel.

Het Pijnven in Hechtel-Eksel vormt het decor. Dit 2000 ha grote bosgebied - dat beheerd wordt door Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid - ligt in het hart van Bosland. In de soundtrack video kan je onder andere de uitgestrekte bossen, het beplantingsexperiment Forbio, de fietsattractie Fietsen door de Bomen en de vergaderlocatie The Treehouse herkennen.

De Boslandsoundtrack: je hoort, ziet en kan het bos haast proeven en ruiken. Een plezier voor alle zintuigen!

Praktisch

Geïnteresseerden stemmen zaterdag 14 november om 19:00u af op de Facebookpagina's van Goldfox / Bosland en genieten van de soundtrack vanuit hun luie zetel.

Achteraf publiceren we de hele video ook op onze YouTube kanalen en kan je via Mixcloud de soundtrack in je oortjes steken tijdens een mooie wandeling door Bosland!