Lommel is eerste 'wandelgemeente van het jaar' in Vlaanderen!

09/10/2023

Lommel verovert als eerste de titel 'wandelgemeente van het jaar' in Vlaanderen. In totaal stemden 4.950 mensen voor Lommel. De stad haalt het daarmee van Heuvelland in West-Vlaanderen en Erpe-Mere in Oost-Vlaanderen.

Wandelsport Vlaanderen heeft dit weekend de eerste winnaar bekend gemaakt van de titel "wandelgemeente van het jaar". En dat is Lommel geworden. Ook Heuvelland en Erpe-Mere waren nog in de running om de titel binnen te halen.

4950 mensen brachten hun stem uit voor Lommel. En dat was dus voldoende voor de titel. "Een hele eer", vertelt Niek Janssen, directeur van Toerisme Lommel. "Er is onder de collega’s en door vele Lommelse enthousiastelingen hard gewerkt om deze boodschap zo wijd mogelijk te verspreiden."

Teamprestatie

Toerisme Lommel heeft in samenwerking met Stad Lommel promotie gevoerd in het Lommels stadsmagazine, bij evenementen, de lokale horeca, de logiesuitbaters, en bij de Limburgse wandelclubs.

Schepen van toerisme Karel Wieërs (N-VA) benadrukt ook de teamprestatie: "Het is een teamprestatie van vele individuen die de pracht van de Lommelse natuur erkennen en ernaar gehandeld hebben."

Vooral de wandelclub "De Lommelse wandelclub Milieu 2000" was een grote steun, zegt Niek Jansen. "Zij hebben van in het begin mee de kar getrokken."

Campagnebeeld

Bron/Tekst: VRT.NWS