Nationaal Park Bosland legt alle troeven op tafel

23/02/2024

Nationaal Park Bosland / De Nationaal Park Bosland gemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, en Pelt stelden op vrijdag 23 februari 2024 hun nieuw toeristisch inspiratiemagazine voor. Onder de noemer ‘Park vol Troeven’ wordt het kersverse Nationaal Park onder de loep genomen. Bezoekers van de Fiets- en wandelbeurs in Utrecht ontvangen in het weekend van 23-25 februari 2024 de eerste exemplaren in hun hand.

Park vol troeven én avonturen

Het Nationaal Park Bosland verbindt drie gastvrije gemeenten: Hechtel-Eksel, Lommel en Pelt. Elk met hun eigen karakter, maar allemaal met het heerlijke Boslandgevoel. Genieten van prachtige natuur, onvergetelijke fiets-, ruiter-, of wandeltochten. Je uitleven tijdens het ravotten of mountainbiken? In dit spiksplinternieuwe Nationaal Park Bosland Inspiratiemagazine ontdekken lezers alles voor een uitstap naar het grootste natuurmassief van Vlaanderen.

Nele Lijnen, voorzitster van Nationaal Park Bosland: “We kozen er voor om met dit nieuwe Inspiratiemagazine de focus te leggen op onze topbelevingen in de vorm van micro avonturen: kort, simpel, lokaal en goedkoop (vaak gratis zelfs). Want: échte avonturiers weten dat het avontuur overal lonkt, om te beginnen in onze eigen Boslandse achtertuin.”

Internationaal op de kaart zetten

Het Nationaal Parken label zorgt ervoor dat Vlaanderen Bosland toekomstgericht nog sterker in de markt zal zetten bij de buitenlandse bezoeker. Om die evidente reden legt het gebied vanaf nu dan ook meer focus op meertalige informatie. We doen er dus vanaf nu alles aan om Nationaal Park Bosland meer internationaal op de kaart te zetten. Er werden om die reden 4 edities ontwikkeld van het Inspiratiemagazine: één voor elk van de drie officiële Belgische talen én Engels. Voorlopig blijft de website enkel nog Nederlandstalig, maar Chrome gebruikers kunnen bijvoorbeeld handig gebruik maken van een vertaalfunctie.

Fietsen, wandelen en kinderpret troef!

Naast het Inspiratiemagazine lanceert het Park ook een leuk gadget in de vorm van een Troevenbox. Dit doosje, met daarin 52 redenen om Nationaal Park Bosland te bezoeken, is ontwikkeld in de vorm van een kaartspel. En ook hier werd er voor gekozen om vooral te focussen op topbelevingen welke op een eenvoudige manier gepresenteerd worden. Waag jij je kans?

Nationaal Park Bosland

Vanaf nu koesteren we het grootste Vlaamse natuurmassief en laten we het samen verder groeien tot een ecologische, attractieve en internationaal exemplarische regio waar onze huidige en toekomstige generaties in leven en beleven!