Natuur-doeboekje 'op stap met Zeno Zandloopkever' gelanceerd

20/06/2013

Zeno, dat is de naam van de  Zandloopkever die de hoofdrol speelt in een leuk doeboekje voor kinderen van de lagere school. Het boekje is een verzamelobject dat je enkel in de wacht kan slepen via een wedstrijd. Het project werd gisteren voorgesteld door de Lommelse schepen voor leefmilieu Kris Verduyckt en Ilse Ideler, directeur van Regionaal Landschap Lage Kempen.

Zeno de Zandloopkever neemt kinderen mee op ontdekkingstocht door de Sahara. Hij kent er de mooiste plekjes en deelt die kennis maar wat graag. Aan de hand van leuke opdrachten, leren kinderen de leefwereld van Zeno kennen. Zo ontdekken ze al spelend hoe het ideale zandloopkeverkasteel eruit ziet, wie zijn vrienden en vijanden zijn, en noem maar op!

Aan het speelbos in de Sahara staan ook twee toffe speelpicknickbanken waarop je het coole Zeno Zandloopkever spel kan spelen, ook zonder boekje. Het boekje en de picknickbanken werden ontwikkeld door het Regionaal Landschap Lage Kempen in het kader van het Interregproject Grenzeloos Wandelen met steun van de Provinciale LSM-middelen.

Kinderen die dit unieke hebbeding in de wacht willen slepen, moeten voor 20 juli laten weten wat hun mooiste Boslandplekje is. Dat kan aan de hand van een zelfgemaakte foto, tekening of gedicht. Uit de inzendingen worden 400 gelukkigen gekozen. Inzenden kan per mail naar info@rllk.be of per post naar RLLK, Grote Baan 176, 3530 Houthalen-Helchteren.

FOTO: copyright RLLK