Nieuwe Nationaal Park Bosland Cabana toont belevingsaanbod aan internationale gasten

13/01/2024

Op Center Parcs De Vossemeren werd vandaag aan het grote publiek de nieuwe Nationaal Park Bosland belevingshut ‘Cabana 2.0’ voorgesteld. Bezoekers krijgen in de Market Dome een attractief overzicht van het belevingsaanbod van het nieuwe Nationaal Park. De partners rekenen er op dat op deze manier heel wat extra mensen de weidse natuur van het Nationaal Park zullen bezoeken en beleven.

Nieuw leven in de belevingshut

Centraal in de Market Dome op de Vossemeren werd reeds in 2016 de eerste 'Bosland Cabana' geplaatst. Maar liefst 4.370.392 vakantiegasten passeerden sindsdien aan deze kijkhut en werden zo gestimuleerd om Bosland te bezoeken. Door de transitie naar Nationaal Park Bosland, een nieuwe coalitie en een nieuw afgebakend gebied, drong een herwerking zich dan ook op.

De vernieuwde 'Nationaal Park Bosland Cabana' stelt het gebied nu thematisch en interactief voor. Het thema 'Wandelen en fietsen' zoomt in op het belevingsaanbod voor wandelaars en fietsers met kant-en-klare wandel- en fietslussen, het kijkgedeelte 'Fauna en flora' toont de Boslandse landschappen, gebieden en weetjes over speciale bewoners zoals de Big Five, het thema 'Kinderen' zoomt dan weer in op de verschillende belevingsmogelijkheden voor de kleinste avonturiers.

Op en rond de Cabana is dan weer algemene Nationaal Park Bosland informatie te vinden. Verder zijn voor de allerkleinsten ook heel wat interactieve elementen voorzien op en rond de Cabana: een mini-schatzoektocht, doe opdrachten, een geheime code ontrafelen, …

Nele Lijnen, voorzitster Nationaal Park Bosland: “Met de hernieuwde Cabana wenst de Nationaal Park Bosland coalitie - maar ook Center Parcs De Vossemeren - de internationale bezoeker van het vakantiepark uit te nodigen om de weidse natuur in te trekken. En die ligt dichterbij dan men zou vermoeden.”

“We zijn dan ook verheugd en fier op deze knappe nieuwe belevingshut. Vanaf het voorjaar 2024 zal ook het nieuwe Nationaal Park Bosland inspiratiemagazine hier ter beschikking worden gesteld.”

Succesvolle samenwerking

De Bosland Cabana was destijds het eerste succesvolle samenwerkingsproject tussen de Boslandpartners en Center Parcs De Vossemeren.

Erik Smit, SHE Manager bij Center Parcs: “Door de Cabana te vernieuwen wordt onze samenwerking met Nationaal Park Bosland opnieuw in de verf gezet. Daarnaast werken we het hele jaar door succesvol samen rond de verkoop van Boslandproducten, het uitlenen van prikwandelstokken en World Cleanup Day, de Ranger wandelingen in de Sahara, de speciale wandelpoort naar de Sahara en het bezoekersonthaal voor het natuurgebied in het algemeen.”