Onderonsje tussen Boslandse fotografen: David Peters en Jens Veraa winnen Bosland in Beeld 2022

23/09/2022

Met 'Bosland in Beeld' lanceerden de Boslandpartners voor het derde jaar op rij een fotowedstrijd die inzoomde op alle aspecten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Uit meer dan 650 inzendingen werd een preselectie van 52 werken gemaakt. Daaruit heeft een professionele jury en een publieksjury nu een Top 3 aangeduid. Opvallend is dat 2 Boslandse fotografen met hun inzendingen dit jaar zowel goud als brons halen. Ook in 2023 komt 'Bosland in Beeld' terug.

Maar liefst 4 maanden lang konden geïnteresseerden foto's maken en op Instagram delen via de hashtag #boslandinbeeld2022. Boslandsfeer, topnatuur, fauna en flora, gastronomie, architectuur, cultureel erfgoed, mode, surrealisme op z’n Boslands: alles was toegelaten. Heel wat fotografen gingen ermee aan de slag. Opvallend: net zoals in 2021 werden deze editie enorm veel fauna- en flora beelden ingestuurd. En dat vertaalde zich in de selectie en het oordeel van de jury.

Fotografen

De 52 geselecteerde foto's werden gemaakt door Angelica Van Genechten, Anke Berckmans, David Peters, Henri Loomans, Hilda Lodewijks, Ingrid Gilis, Janne Vermesen, Jan Thomas, Jens Veraa, Kathleen Woinin, Kenny Ooms, Koen Metten, Luc Beysen, Melissa Den Houd, Patricia Palmans, Paul Smeets, Peter Waelbers, Rachel Beliën, Robert Boons, Stijn Zajc, Wouter Geerits.

Juryprijs

Goud voor David Peters

Het werk 'To walk in nature is to witness a thousand miracles' van David Peters werd door de Jury bekroond met de hoofdprijs. In het beeld zien we een reebok uit de ‘Bosland Big Five’ opgaan in een mooi Boslandlandschap. Je voelt de interactie dier - fotograaf. Een uitstekend beeld - op en top Bosland!

In 2021 haalde David eerder een bronzen medaille in de Publieksprijs.

Zilver voor Angelica Van Genechten

Het beeld 'Uitkijktoren' van Angelica Van Genechten gaat met de zilveren medaille lopen. De haast perfecte symmetrie en vooral het dieptezicht over het Boslandlandschap vanaf de Reus van Bosland wist de jury wel te bekoren.

In 2021 won Angelica nog de gouden medaille in de Publieksprijs.

Brons voor Jens Veraa

De foto 'Waterweg en voetgangersbrug kruisen elkaar' krijgt de bronzen medaille van de jury. Het beeld toont een mooi lijnenspel van een vrachtschip op het kanaal Bocholt - Herentals, net op het moment dat deze onder de voetgangersbrug ten noorden van Sahara kruist, en dat in vogelperspectief. Een erg geslaagde opname.

In 2021 haalde Jens nog de zilveren medaille in de Juryprijs.

Publieksprijs

Op 15 september werden alle deelnemende foto’s bekendgemaakt via een fotoalbum op de Facebookpagina. Bezoekers konden vanaf dan meestemmen voor de Bosland in Beeld publieksprijs.

Heel wat fotografen gingen aan de slag om hun foto's te promoten via hun netwerk. Dat resulteerde in deze opmerkelijke en tegelijkertijd smakelijke Top 3, die op 22 september reeds bekend raakte.

Goud voor Jens Veraa

Met ‘Paarse heide vanuit de lucht' kaapt Boslander Jens Veraa de gouden medaille weg in de publieksprijs. Het beeld van Lommelse Blekerheide haalde maar liefst 515 likes!

Zilver voor Hilda Lodewijks

Het beeld ‘Werkend paard’ kreeg maar liefst 492 likes op Facebook en pakt daarmee zilver. Op de foto zien we een boerenpaard aan de slag op een akker in Bosland.

Brons voor David Peters

Tenslotte haalde ‘Reflection’ van David Peters 426 stemmen en pakt daarmee brons. In de foto zien we een prachtige reflectie van het landschap in de Lommelse Watering.

Bosland Gastheren in the picture

Winnaars van Bosland in Beeld worden beloond met een Boslandbon. Deze waardebon kan besteed worden bij één van onze Bosland Gastheren. Op die manier zet Bosland ook haar Gastheren opnieuw in de kijker, en krijgen deze ondernemers een duwtje in de rug.

Prijsuitreiking en Expositie

De winnaars van de Juryprijs en Publieksprijs werden op zaterdag 24 september in de bloemetjes gezet, tijdens de vijfde editie van Bosland Trail. Daar werden ook alle werken voor het eerst geëxposeerd aan het grote publiek.

De Expositie blijft staan tot het weekend van de Bosland GranFondo en zal vanaf dan rondreizen in de Boslandgemeenten.