Succesvolle editie van Platform Fauna en Flora 2024 in Nationaal Park Bosland: 80 geïnteresseerden aanwezig
Nationaal Park Bosland was op dinsdag 5 november het toneel voor het succesvolle evenement Platform Fauna en Flora 2024, waarbij maar liefst 80 natuurenthousiastelingen en professionals aanwezig waren.
Deze bijeenkomst bood een platform voor geïnteresseerden om zich te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen rondom biodiversiteit en natuurbeheer. Experts deelden inzichten over de stand van de natuur en bespraken toekomstgerichte strategieën voor het behoud van flora en fauna in de regio.
Deze sprekers kwamen aan bod:
- Kim Calders (Prof. Universiteit Gent): 3D-laser metingen kwantificeren veranderingen in bosstructuur en hun impact op het microklimaat in Nationaal Park Bosland
- Jurgen Boterberg (voorzitter van de Zwartebij.org): Herstel en versterking van onze zwarte bij
- Peter Engelen (Natuurpunt): Inhaalslag gladde slang
- Peter Waelbers (Natuurfotograaf) en Eddy Ulenaers (ANB): Een kunstzinnige blik op de Nationaal Park Bosland natuur
- Patrick Schuurmans (Natuurpunt Pelt): Broedvogelkartering in het Hageven: meten is weten !
- An Creemers en Bert Geeraerts (ANB): Ontsnippering Nationaal Park Bosland - Ecoduct ‘Waaltjesbos’
De grote opkomst benadrukt het groeiende belang van natuurbehoud en biodiversiteit in Nationaal Park Bosland. Met deze bijeenkomst zet het park een belangrijke stap in het bewustmaken van het publiek en het versterken van gezamenlijke inspanningen om de Boslandse natuurgebieden nog beter te beschermen en te ontwikkelen.
Nele Lijnen, die zopas haar afscheid uit de politiek aankondigde, nam als Nationaal Park Bosland voorzitter het voorwoord voor haar rekening.