Van kop tot teen in de modder: Modderdag 2023 groot succes!

01/09/2023

De Modderdag 2023 in Bosland in Hechtel-Eksel was vanmiddag een groot succes: er kwamen meer dan 500 kinderen op af. Ze konden in een pad vol modder duiken, maar ook moddervoetbal en modderkeukentje spelen.

Veel lachende, in modder bedolven, gezichten vandaag in Hechtel-Eksel, vlak naast het Bostheater. Daar werd voor de tweede keer een Modderdag georganiseerd door Bosland. Oorspronkelijk zou de Modderdag vorige week donderdag al doorgaan, maar door slechte weersvoorspellingen besloot de organisatie het uit te stellen tot vandaag. "Uiteindelijk hebben we nu voor een mooie overgang tussen de vakantie en de eerste schooldag kunnen zorgen", aldus Nele Lijnen, schepen van Bosland. "Hoe vettiger voor de kinderen, hoe prettiger. Ze hingen volledig vol modder maar daaronder zag je hun fonkelende ogen." Er kwamen in totaal zo'n 500 kinderen op af.

Gesprongen

Mats was een van de enthousiastelingen: "Het is echt heel leuk om in het modderbad te spelen. Ik zit helemaal onder de modder, van kop tot teen. Dat komt omdat ik in het modderbad gesprongen ben en plat op mijn buik terechtkwam." Ook Fien amuseerde zich te pletter: "Ik heb een glittertattoo laten zetten en daarna ben ik in het modderpad gaan spelen. Het is heel koud en diep, ik hang helemaal onder de modder. Wij sprongen als eerste in de modder en dat was heel leuk."

"Ik heb bellen geblazen bij het Bostheater en met waterpistolen gespeeld", vertelt Gijs. "Er was hier echt veel volk en lawaai, maar het was echt gezellig. Ik durfde eerst niet in het modderbad, maar ik ben er uiteindelijk wel in geweest." Jule is nog heel klein maar zat ook helemaal onder de modder: "Wij duwden elkaar constant in het water, dat was heel leuk."

Bron: Radio 2 Delia Filippone

Foto's: Stephanie Janssen, Evy Vandereyd, Jeroen Clerix

TVL reportage

Aftermovie van Bosland

Aftermovie van bezoeker Rudy Luys