Fietsen door de Bomen

Fietsen door de Bomen in het Pijnven in Hechtel-Eksel is een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland. Met deze innovatieve fietsbeleving leggen we een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk: dit is dan ook Limburgs' grootste toeristische troef!

Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel naar de kruinen van de bomen. Je ziet, voelt en ruikt de Boslandse natuurpracht. Ervaar het zelf!

De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter en maar liefst 700 meter lang, stijgt geleidelijk (3-4%) tot 10 meter hoogte. Door het prachtige Bosland zo spectaculair te ontsluiten, kunnen bezoekers deze natuur op een heel bijzondere manier beleven.

Locatie en parking

Fietsen door de Bomen - Parking Pijnven

 • Knooppunt: Fietsen door de Bomen ligt op het Limburgse fietsroutenetwerk aan knooppunt #272.
   
 • Parkeren - dichtbij: Je kan de fietsbeleving eenvoudig bereiken door te parkeren in het Pijnven, Kiefhoekstraat 16 in Hechtel-Eksel (Bekijk locatie op Google Maps). Vanaf de parking fiets je vervolgens via het fietspad naar knooppunt #272. Parkeren naast de weg is strikt verboden.
   
 • Parkeren - in de buurt - ons advies:
  Parking De Schans, Schansplein, 3940 Hechtel-Eksel (knooppunt #515)
  Parking De Hoef, Lupinestraat, 3940 Hechtel-Eksel (knooppunt #516)
  Parking Sporthal, Dennenstraat 8, 3940 Hechtel-Eksel (tussen knooppunt #256 en #257)
 • Suggestieroutes: Maar je kan ook kiezen voor één van de 8 suggestielussen, in dat geval ligt de startplaats ergens anders in Bosland.

Fietsen huren

Neem een kijkje op de website van Fietsparadijs Limburg en kies een afhaalpunt in de buurt van Fietsen door de Bomen (Vakantiecentrum De Lage Kempen in Hechtel-Eksel of Soeverein in Lommel). Of bekijk de andere fietsverhuurpunten in Bosland.

Toegankelijkheid

Fietsen door de Bomen is toegankelijk voor fietsers, wandelaars en rolstoelgebruikers van zonsopgang tot zonsondergang.

Filmpjes

Ontdek het Pijnven

Fietsen door de Bomen - IllustratieOntdek in het Pijnven ook deze andere belevingen:

 • Wandelen in 2.000 ha bos
 • 4 speelweiden voor de kinderen
 • Bosbewonersroute met houten dieren
 • Unieke speelelementen voor de kinderen
 • The Treehouse voor meetings
 • Disc Golf

Partners

Fietsen door de Bomen is een project van Toerisme Limburg in samenwerking met Provincie Limburg, Toerisme Vlaanderen, Hechtel-Eksel, Natuur en Bos, Bosland en LSM.

Fietsen door de Bomen - Partners