Limburgs fietsroutenetwerk

Fietsen in Limburg: dat is 2000 km zorgeloos genieten van maximaal fietscomfort. Autoluwe paden, duidelijke signalisatie, fietscafés en -logies, picknickplekken, laadpalen voor elektrische fietsen, … Hier trap je vlot van knooppunt naar knooppunt. En je krijgt er nog een portie beleving bovenop.

Mooie en afwisselende landschappen, routes door de ongerepte natuur van Bosland en zelfs fietsroutes door het water. Want Limburg blijft innoveren. De fietsroutes in Bosland maken een belangrijk deel uit van het Limburgse fietsroutenetwerk!

In Bosland zoef je door hoofdzakelijk vlakke landschappen, langs rustige, grotendeels autovrije wegen en door eindeloze bossen. Vanop je tweewieler ontdek je unieke heidelandschappen, meertjes en kanalen. Schrik niet als je onderweg fraaie wind- en watermolens en bijzondere kunstwerken van wilgentakken tegenkomt. Op en langs de route vind je bovendien fietsvriendelijke horecazaken waar het aangenaam verpozen is. Stel zelf je ideale route samen via de Fietsrouteplanner van Toerisme Limburg of probeer de speciale kindvriendelijke route van 19 km!

Fietskaart Limburg 2024-2025

De Fietskaart Limburg is een absolute must-have tijdens jouw fietsvakantie in Limburg. Gemakkelijk je fietstocht uittekenen, rustpauzes inplannen in een fietscafé, een door ons uitgestippelde route volgen, een plek zoeken om te overnachten,... wat je ook maar nodig hebt, je vindt het op de fietskaart met bijhorend infoboekje.

De fietskaart is weer helemaal up to date. De kaart biedt je een gedetailleerd overzicht van het volledige Limburgse fietsroutenetwerk, de knooppunten en de afstanden naar fietscafés en fietsvriendelijke logies.Het bijhorende infoboekje inspireert met 10 uitgestippelde fietslussen en 10 knooppunten in de kijker. Gebruik ze als leidraad voor je volgende fietsvakantie. Je krijgt een uitgebreide opsomming van alle gekende en nieuwe fietscafés, -logeeradressen en -verhuurpunten. Enorm praktisch! Ook in deze editie vind je de vertrouwde routekaartjes met vooraf ingevulde knooppunten voor de belevingsvolle toproutes. Er zitten ook extra blanco kaartjes bij zodat je zelf de knooppunten kan noteren.

Waar koop ik de Fietskaart Limburg? Fietskaart Limburg 2024-2025 is vanaf 1 maart 2024 te koop voor 9,50 euro in: De toeristische infokantoren van Limburg, Standaard Boekhandel (ook online), bol.com, AS Adventure, Fnac, mondikaarten.be.

Kom fietsen in Bosland
  • Startplaats: Je kan in principe vanop elke gewenste plaats inpikken op het netwerk
  • Voor wie van ver komt, is het fietsonthaal- en servicepunt De Soeverein een aanrader als startpunt. Hier kan je veilig parkeren en je fiets stallen. Je vindt er ook een fietsvriendelijk café, een uitgeruste picknickplaats en sanitaire voorzieningen. Er is ook fietsverhuur, een fietsherstelplaats en een infokiosk waar je alle nodige informatie vindt.