Schattenzoektocht Het verloren kabouterdorp

Voor schattenjagers zijn er twee kinderwandelingen met de Heuvelse Heide als decor. Starten doe je steeds aan De Meerpaal in Lommel. Je kan Geocaching gebruiken, maar het hoeft niet!

Help jij de vloek verbreken?

Het verloren kabouterdorpKabouters bestaan niet… Of toch? Onlangs vonden we een stapel oude documenten in een geheimzinnige taal. Geleerden werkten maanden om alles te ontcijferen. De geschriften bleken opgesteld door een vreemd, maar vriendelijk volkje dat in de Lommelse bossen woonde. Niet groter dan enkele appels hoog. Ze leefden in bomen en holen onder de grond.

De kleine wezentjes hielpen de vele arme mensen en waren erg geliefd. Maar niet door iedereen. In een groot kasteel woonde een boze tovenaar die jaloers was op de kabouters. De mensen hadden hem niet meer nodig omdat de kleine wezentjes al het werk opknapten. Op een koude winterdag had de tovenaar er genoeg van en sprak hij een vloek uit. Hij sloot de kabouters op in hun kabouterdorp. Niemand vernam ooit nog iets van hen.

Helpen jullie de vloek verbreken? Maak je klaar voor een moeilijke tocht vol gevaren en opdrachten, op zoek naar het verloren kabouterdorp. Pas onderweg goed op, want de geest van de tovenaar zou nog in het bos ronddwalen…

Twee mysterieuze tochten

Er zijn 2 mysterieuze tochten:

  • Blauw: een kleuterwandeling van 2,3 kilometer geschikt voor stevige buggy's
  • Rood: een avonturentocht van 6,2 kilometer

De zwarte hoedjes duiden aan in welke richting je moet wandelen. In de buurt van de gouden hoedjes moet je een opdracht zoeken. Als je de opdrachten goed uitvoert en de cijfers noteert, vind je het kabouterdorp. Bij de meeste opdrachten tref je ook een potje achter een cijferslot aan. Dit is voor de geocachers. Als je enkel de wandeling doet, mag je deze potjes gewoon laten staan.

Kom het verloren kabouterdorp zoeken!
  • Startplaats/parking: Jachthaven De Meerpaal, Boskantstraat 60, Lommel.
  • Meebrengen: een balpen en papier of de controlekaart (om de cijfers en code te noteren die je onderweg vindt)
  • Controlekaart: print deze kaart af en breng ze mee
  • Prijs: gratis