De Gouden Tuin van de Farao

Lang geleden woonde er in Egypte een machtige Farao. Hij was de rijkste koning aller tijden. Hij had meer goud dan al het zand van de woestijn. Omdat hij zo enorm rijk was, had de koning alles wat hij wou. Tot er op een dag een magische tovenaar naar het paleis kwam. Hij had de grootste piramides, de snelste kamelen, de meest luxueuze paleizen… Daarom was er niets meer waar hij blij van werd. Op een dag liet hij in zijn rijk verkondigen dat iemand die hem iets kon geven wat hij nog niet had, zijn gewicht in goud zou krijgen. Velen deden een poging, maar niemand slaagde erin. Tot er op een dag een magische tovenaar naar het paleis kwam. Hij beloofde de Farao een gouden tuin, met gouden bomen en planten, gouden dieren… De farao straalde van geluk!

Verhalen gaan de ronde dat de legende echt is, maar niemand kon de tuin ooit vinden. Niet lang geleden werd er echter een oud boek gevonden bij opgravingen in een piramide. Daar staat in dat de tovenaar onderweg naar de tuin aanwijzingen en opdrachten achtergelaten heeft om hem later terug te vinden. De start van de tocht is hier op Kattenbos!

Ga dus snel op zoek naar de Gouden Tuin! De tocht is enkel voor dappere schattenjagers, want het bos zit vol gevaren. Doe nu maar gauw voort, de tijd dringt …

Praktisch

 • Startplaats: infobord aan parking Zandstraat (Zandstraat, Lommel)
 • Afstand
  • Blauwe tocht (kleuterwandeling): 3,8 km
  • Rode tocht (avonturentocht): 7,2 km
 • Prijs: gratis
 • Meebrengen: een balpen, papier en muntstuk van €0,5 voor een aandenken achteraf.
 • Meer info: op het startbord aan het begin van het wandelpad
 • Download de infokaart.
 • Code: 2456 / Vind je de oplossing niet? Kijk onderaan de kastjes.

Toegankelijkheid

Enkel de kleuterwandeling van 3,8 km is toegankelijk voor stevige buggy’s.

Vandalisme

Helaas gaan er ook graag vandalen op pad. Hierdoor zou het kunnen dat je onderweg wat ongemakken ondervindt. Sorry hiervoor! Onze medewerkers doen ons best om deze zo snel mogelijk te verhelpen. Voor alle zekerheid vind je hier beneden de code van deze schattenzoektocht.

Lukt het je nog niet om aan het einde van de tocht een aandenken te draaien? Dan mag je ons even contacteren. Als je je naam, adres en het aantal deelnemers laat weten, sturen wij jou nog graag een aandenken op!