Kindvriendelijke fietsroute

Ook kinderen zijn dol op zomerse fietstochtjes. Het is echter niet altijd even makkelijk om een route te vinden die niet te lang is, en waar op tijd kan gestopt worden voor een sanitaire pauze, of om iets te drinken en kleine hongertjes te stillen. Bosland zou niet het grootste, meest kindvriendelijke bos van Vlaanderen zijn als we daar geen oplossing voor hadden. Toerisme Limburg bedacht een leuke fietsroute op kindermaat.

Deze 19 km lange fietstocht leidt langs twee speelse picknickbanken en het speelbos aan de Lommelse Sahara. Hier kan je even afstappen en genieten van de bosrijke omgeving, terwijl je kinderen het Zeno Zandloopkever-spel spelen of ravotten in het vlakbij gelegen speelbos, waar natuurlijke spelelementen tussen de bomen verscholen liggen. Als je een honderd meter verder wandelt, kijk je uit over de witte zandvlakte en de helderblauwe waterplas van de Sahara.

Bosland Kindvriendelijke fietsrouteMaar ook verder langs de route hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Terwijl jullie heerlijk in het zonnetje fietsen langs het kanaal, kunnen ze naar de boten kijken die hier passeren. Ongeveer halfweg de route kom je aan De Blauwe Kei, een van de toeristische trekpleisters van Lommel, waar je kan uitblazen op een van de terrasjes. Je kinderen kunnen er genieten van een lekker ijsje.

Kom fietsen
  • Startplaats en parkeren: Vertrekken kan aan Centerparcs De Vossermeren of het fietsonthaal - en servicepunt De Soeverein in Lommel, waar je fietsen, kinderzitjes en kinderfietsen kan huren.
  • Buitenspeeltuin: aan de Soeverein kunnen je kinderen zich uitleven in Dol-fijn, een grote buitenspeeltuin. Daar kan je ook een kaart kopen met de exacte route, die gebruik maakt van het fietsroutenetwerk.
  • Door de duidelijke, blauwe bordjes te volgen, vind je heel makkelijk de weg. Je kan de route ook online bekijken.

Foto
© www.gezinopreis.nl