Paardrijden in Hechtel-Eksel

Het Pijnven is de ideale plek om vanop de rug van je viervoeter van de rust te genieten. De bijna uitsluitend onverharde paden leiden door eindeloze bosdreven. De verschillende lussen zijn makkelijk combineerbaar en sluiten bovendien aan op het provinciaal netwerk.

Vriesputroute - #1

Draaf heerlijk tussen de geurige naaldbomen van het Pijnven naar de Lommelse Vlindervallei, waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over de bloemige weiden en fladderende vlinders.

  • Afstand: 7 km

Ijzerenpaalroute - #2

Korte maar mooie lus die je door de groene oase van het Pijnven voert, tot aan de Ijzeren paal op de grens met Lommel.

  • Afstand: 3 km

Kiefhoekroute - #3

Een rustige route die je recht door het immense Pijnven voert, waar je geniet van het ruisen en kraken van de naaldbomen die zo kenmerkend zijn voor deze streek. Je komt ook langs een mysterieus kunstwerk van wilgenkunstenaar Will Beckers.

  • Afstand: 7,3 km

Winnerheideroute - #4

Duik de bossen van Pelt in en geniet van de onverharde bospaden, het ruisen van de wind door de bomen en de fluitende vogels.

  • Afstand: 4,7 km
Kom ruiteren
  • Startplaatsen: er zijn geen specifieke startplaatsen voorzien voor deze lokale lussen: je kan inpikken waar je wil.
  • Parkeren: parkeren kan op de parking van het Pijnven, aan de Kiefhoekstraat voor routes #1, #2 en #3. Wie route #4 wil volgen, kan eventueel parkeren aan de Winner.
  • Routekaart: je kan een gratis kaart met deze routes verkrijgen bij Toerisme Hechtel-Eksel.

Kom je van wat verder en ken je de streek niet? Dan raden we je aan om gebruik te maken van de provinciale ruiterroutes. Deze maken deel uit van een duidelijk bewegwijzerd netwerk. Onderweg kan je uitrusten aan paardvriendelijke cafés en logies.