Verhaallijnen

Het verhaal van Bosland wordt verteld aan de hand van drie thema’s, die het unieke karakter van Bosland op een aantrekkelijke manier voorstellen aan inwoners en bezoekers.

Elk van de Boslandgemeenten koos een van deze thema’s als centrale verhaallijn. Met een treffende slogan willen de gemeenten kinderen maar ook volwassenen uitnodigen om op ontdekking te komen.

Hechtel-Eksel: De boom in

Het thema De boom in vertelt over bomen. Via de bomen ontdekken we immers het bos, haar bewoners en beheerders, producten en diensten, … De gemeente Hechtel-Eksel koos voor dit thema en haalt het bos ondersteboven.

Pelt: Terug naar de wortels

Met het thema Terug naar de wortels komt de rijke historie van Bosland aan bod. Verhalen over Bokkenrijders, oude abdijhoeven en rondtrekkende teuten worden terug tot leven gewekt. De gemeente Pelt neemt ons met dit thema mee op een boeiende reis terug in de tijd.

Lommel: Bijt in het zand

Bijt in het zand gaat over de ondergrond. Het zand heeft haar stempel gedrukt op de geschiedenis van Bosland en mee het huidige landschap getekend. Unieke duinennatuur, de historische strijd tegen stuivend zand of ontginningen voor de glasindustrie zijn bij uitstek de verhalen uit de Stad Lommel.