Faciliteiten
Locatie

Gastheren

In de kijker

 • Amai

  Brouwerij Amai is het kleinste brouwerijtje van België, maar wel met grootse bieren. Bekend onder de naam Loemelaer. De volledige “familie Loemelaer” bestaat uit een 10-tal onderscheidende volmout bieren.

  Lees meer

Onze gastheren

Deze ondernemers uit Nationaal Park Bosland zijn gastvrij ‘van nature’. Ze volgden een doorgedreven training om je nóg beter over Nationaal Park Bosland te kunnen informeren. Overnachten, eten en drinken, streekproducten kopen of een leuke activiteit meepikken: bij een Nationaal Park Bosland Gastheer ben je altijd aan het goede adres.


 • Amai

  Brouwerij Amai is het kleinste brouwerijtje van België, maar wel met grootse bieren. Bekend onder de naam Loemelaer. De volledige “familie Loemelaer” bestaat uit een 10-tal onderscheidende volmout bieren.

  Lees meer
 • Brouwerij De Logt

  Brouwerij ‘De Logt’ is een kleine microbrouwerij gelegen in het hart van Bosland. Vlakbij Fietsen door de Bomen en midden in het wolventerritorium heeft brouwerij ‘De Logt’ een gezellig proefterras waar je de verschillende bieren en ambachtelijk producten kan proeven.

  Lees meer
 • Brouwerij Vandijck

  Brouwerij Vandijck is een microbrouwerij gelegen in Lommel en gestart in 2019. Al onze bieren worden ambachtelijk, met natuurlijke ingrediënten en met passie gebrouwen in de eigen brouwerij. Van het brouwen, bottelen tot het labelen, alles gebeurd door onszelf.

  Lees meer
 • De Geiteling

  De Geiteling is een kleinschalige huisbrouwerij gevestigd in het mooie Wijchmaal-Peer waar men sinds 2018 een eigen en sinds 2021 ook andermans recepten brouwt. Daarnaast verzorgt men ook biertastings en foodpairings.

  Lees meer
 • Hotel De Boskar

  De 19 luxueuze ingerichte kamers in een unieke stijl en het hotel nodigen uit tot slechts één ding: heerlijk tot rust komen. ‘s Morgens wacht u een heerlijk ontbijt in de brasserie, gehuisvest in het aanpalende ’t Oud Stadthuys (1637). ’s Avonds kan je er terecht voor een heerlijk diner.

  Lees meer
 • Koen Ulenaers chocolatier

  Masters Chocolates Lommel is een jong dynamisch chocoladebedrijf dat meer wil met chocolade dan alleen pralines maken. Zo is er een chocolade atelier waar bezoekers worden ontvangen en workshops en kinderfeestjes worden georganiseerd. De bekende Boslandpraline is van de hand van chocolatier Koen Ulenaers.

  Lees meer
 • Korhaan

  De Korhaan is een pure, ambachtelijke distilleerderij uit Hechtel-Eksel. Puur omdat ze uitsluitend met natuurlijke grondstoffen werken. Ambachtelijk omdat de jenevers, likeuren en advocaten vervaardigd worden volgens aloude recepten en gebruik makend van traditionele productiewijzen, in de stokerij in Hechtel!

  Lees meer
 • Lage Kempen

  De Lage Kempen is de bestemming om Bosland te ontdekken. Zodra je naar buiten fietst, ontdek je verschillende knooppunten van het Limburgse fietsroutenetwerk. Je kan bij De Lage Kempen ook fietsen huren. Wist je trouwens dat je vlakbij kan fietsen door de Bomen? Na een lange wandeling of fietstocht kan je terecht in onze brasserie De Lage Kempen voor een lekkere lunch of dinner, maar ook voor een hapje tussendoor of verfrissend (of opwarmend) drankje kan je er steeds terecht.

  Lees meer
 • Mølder & Coöp

  In 2019 is microbrouwerij MØLDER & COÖP vanuit passie gestart. Passie voor het product bier, passie voor het ambacht brouwen, passie voor het delen van onze bierkennis. Hun kernwaarden zijn dan ook  “lokaal, ambachtelijk en ecologisch”. Ze onderscheiden zich door enerzijds aan hun bieren een hedendaagse en eigenzinnige twist te geven en anderzijds is er de verbondenheid met Bosland: hun bieren dragen allemaal namen die U kan linken aan dit gebied.

  Lees meer
 • Natuur-like

  Gedurende de vier zomermaanden kan men bij Natuur-like overnachten in een leuke tent met een echt bed en als men wil genieten van een lekker ontbijt. Men kan zich ontspannen op verschillende manieren (voetgolf spelen, koeien voeren, stukje vlees voor op de BBQ,...).

  Lees meer
 • Poire & Provence

  Net zoals Frankrijk een prachtige natuur bezit in de Provence, zo hebben wij Bosland in Noord-Limburg en in een gezellig winkeltje in Peer. Poire & Provence combineert de smaak, de geur en de beleving van de Provence en Peer.

  Lees meer
 • Run Inn

  Een gezellig café in het centrum van Kleine-Brogel, gelegen langs de kerk. Het café heeft een zeer uitgebreide bierkaart. Verder kan u hier ook terecht voor een heerlijke dagsoep of een kleine snack.

  Lees meer
 • Winnerhof

  Een ijssalon gelegen bij een boerderij op de Winner. Het ijs wordt op ambachtelijke wijze gemaakt van verse koeienmelk. Daarnaast kan je ook genieten van verse chocomelk, koffie, Limburgs gebak en huisbereide warme wafels.

  Lees meer