Sahara

Google Maps: Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel

Groene oase in de woestijn

Het gebied Sahara doet zijn naam alle eer aan. De grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling hier tot een unieke ervaring. Op en rond het water hebben heel wat vogels een thuis gevonden. ’s Winters is het een bivakplaats voor onder andere futen, eenden en zwanen.

Routes

  • Blauwe wandeling: 2.9 km - Kinderwandeling
  • Oranje wandeling: 5.9 km
  • Rode wandeling: 12 km
  • Verbindingsroute: 1 km

Hoe er naartoe?

Parking: Evenementenhal De Soeverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel.
Openbaar vervoer: bus 29 en 713

Omwille van het losse zand is een gedeelte van de wandelingen moeilijk bereikbaar met buggy’s.

Extra

Voor de ingang van het domein wandel je naar het onthaal van Bosland, gekenmerkt door de combinatie van speeltuigen en educatieve elementen. Verder op de route maak je kennis met de kunstige, natuurlijke speeltuigen van Will Beckers in het speelbos. 
Langs de Blauwe wandelingen kom je twee speelelementen tegen vermomd als bewoners van de Sahara. Een grote gladde slang waar je in kan klauteren en een boomleeuwerik die je laat vliegen tussen de bomen.
Wil je de Sahara vanuit 30 meter hoogte kunnen bekijken? Beklim zeker de uitkijktoren!

 

Extra: Wegdromen in een hangmat

Heerlijk languit luisteren naar het ruisen van de wind door de bomen of genieten van deugddoende zonnestralen? Dat kan op de Sahara vanuit een hangmat.

De kleurrijke fairtrade hangmat zit, samen met de nodige bevestigingskoorden, in een handige Bosland-rugzak. Nu hoef je enkel nog op zoek te gaan naar je favoriete plekje om heerlijk weg te dromen tussen de bomen. Om je op weg te helpen, vind je in de rugzak tips over de leukste plekjes om tijdens je wandeling je hangmat te bevestigen.

Je kan de hangmat gratis uitlenen aan de balie van de Soeverein of Optisport Sportcentrum de Soeverein. Je moet wel een waarborg van 50 euro betalen of je identiteitskaart afgeven, die je terugkrijgt wanneer je de hangmat weer binnen brengt.  Speciaal voor de allerkleinsten is er ook een babyhangmat beschikbaar. Uitlenen kan van 15 maart tot 15 oktober.

Info: balie Soeverein of Optisport Sportcentrum De Soeverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel, T 011 54 84 00. Reserveer bij voorkeur op voorhand om jezelf van zo’n superleuke Bosland-hangmat te verzekeren.