Kristof Claes

"Boslandsoundtrack: om vingers en duimen mee af te lekken"

De coronacrisis zorgde gelukkig voor de nodige creativiteit. Getuige daarvan de samenwerking die de Boslandpartners in 2020 aangingen met Boslander DJ Goldfox. Deze Boslandsoundtrack stak een hart onder de riem voor iedereen die het moeilijk had tijdens de tweede Covid-19 lockdown. En riep tegelijkertijd iedereen op om buiten te komen - om te genieten van de prachtige Boslandse natuur.

Dat kan via een wandeling of bosbad in één van de 12 natuurgebieden in Lommel, Hechtel-Eksel, Peer of Pelt. Of via een fietstrip op het Limburgse fietsroutenetwerk in Bosland.

Wanneer het bos roept

Mocht het nog niet opgevallen zijn: de natuur toonde zich in de herfst van 2020 van haar mooiste kant. Een echte opsteker in een donkere periode. Want de natuur beleven zorgt voor rust in je hoofd, hernieuwde energie... ideaal om even je zinnen te verzetten dus. Zeker wanneer we de donkere winterperiode nog moeten aanvatten.

Gelukkig is die natuur in Bosland voor iedereen toegankelijk en vlakbij. Vooral voor jongeren is het mentale welzijn momenteel een aandachtspunt. Door een Bekende Vlaming te betrekken hoopten de Boslandpartners dan ook op deze doelgroep impact te maken.

Bosland in vogelperspectief

Maar opgelet: verwacht je niet aan een typische electro of house DJ-set deze keer. Maar een moody en melanchonische mix van nummers. Allemaal geïnspireerd, opgenomen in, of met field recordings van Bosland zelf. Enkele nummers zijn zelfs letterlijk in de Boslandse natuur opgenomen!

Je hoort Belgische, Limburgse en artiesten uit de Boslandgemeenten. Sommige nummers werden exclusief opgenomen voor deze soundtrack. De openingstrack is een lockdown theme van de Genkse artiest Far Out Radio Systems, opgenomen en uitgebracht in april tijdens de eerste lockdown. In de set zitten ook nummers van jonge wolven uit elke Boslandgemeente. Zo hoor je bijvoorbeeld Bolt Ruin, Audri en Six Hands uit Hechtel-Eksel, Universe uit Pelt en Forest Mountain uit Lommel.

Herbeluisteren?

Dat kan hier!